Ett Bright möte med Debbie Louise Lesvoix

Intervju av Jenny Nilsson

Reportage:Helen Zenius-Nielsen

”Debbie är duktig och alltid glad när hon pratar med mig. Hon sjunger, gör låtar ,spelar teater och dansar ibland ”säger vår intervjuare Jenny Nilsson. Det är inget tvivel om att Jenny tycker om Debbie Louise Lesvoix. Debbie har för ca 14 år sedan sjungit in Jennys första låt ”Ringar på vattnet” Det har gått några år sedan dess och en dag blev vi nyfikna på att veta mer om Debbie och ta reda på vad som händer just nu i hennes musikliv.

För de flesta Helsingborgare är Debbie förknippad med Kulijuli och Luciagalan men vi ville veta andra saker som tex vad som inspirerar henne och varför musiken är så viktig i hennes liv.

Hur började hennes musikresa egentligen? Debbie svarar att den inte bara plötsligt blev till utan det handlade helt enkelt om vilka hon umgicks med. I hennes umgänge fanns musikaliska personer som utforskade olika typer av musik. Hon upptäckte att hon kunde träffa tonerna och sjunga så hon gick med i en kör. En av hennes favoritartister var Celine Dion. Hon var med i talangjakter och började senare att spela piano och gitarr.

Debbie började redan som 10-åring att göra egna låtar. En av dessa kunde tex handla om en blomma som inte fick vatten. Det har blivit fler låtar sedan dess och nästa vecka släpper hon sin låt ”Bright” på Spotify och Itunes med Simon Peyron som medproducent.

Hennes största musikaliska bedrift har ännu inte gjorts. Hon menar att det finns gott om tid då hon  ju bara är 32. Hon vill fortsätta att utvecklas som musiklärare.

Framtiden ligger framför denna karismatiska sångerska ,konferenciär och pedagog och det märker man när hon talar om att fortsätta låta sig inspireras av andra. Hennes ögon glittrar när hon berättar om hur roligt det är att jobba med musik.

Hennes bästa tips till andra sångintresserade är att lyssna noga på andra sångerskor och hämta inspiration av deras teknik, stil och rytmik.

-Sitt hemma i tysthet och fundera över vad du kan göra med din röst och tänk efter hur det låter. Försök härma någon annan sångerska.

När Jenny frågar henne vilken som är hennes favoritlåt just nu svarar Debbie-Laleh´s låt ”Goliat”. Hennes favoritgrupp är Coldplay och när de sjunger ”Fix you” nu i sommar i Sverige så kommer det säkert en och annan tår.

Debbie är redo för nya musikaliska saker. Hon har varit värdinna för kulijuli i 10 års tid och kommer att vara med i första kulijuli i år. Sedan tar hon en sommarpaus.

Musik är det som gäller för henne och Debbie skulle t.e.x inte kunna jobba som bagare. Musik är för henne livet och betyder allt och hon rekommenderar att börja sjunga eller spela ett instrument istället för att gå på terapi. Jag tror musiken bara gör gott för människor.

Ett av de roliga minnena med Olle Larsson är när han en dag då hon var 12 år gammal ringde henne och sa: ”Hallå Debbie! Det är Olle Larsson här. HIF ska spela ikväll och vi har ingen som sjunger. Kan du ta det?

Nu var Debbie´s föräldrar inte hemma den dagen så hon fick ringa sin kompis pappa som följde med tillsammans med kompisen. De fick gratis biljetter och Debbie sjöng glatt inför 15 000 personer!!!

På köksbordet därhemma låg en lapp: Hej pappa! Jag är på Olympia och sjunger. Kommer sen. Vi fick gratis biljetter!/Debbie.Vi tror att pappan fixerade sig mer vid gratisbiljetterna än att tösen var och sjöng på Olympia inför 15.000 😉

Vi ser framemot att lyssna på hennes nya låt Bright på Spotify och Itunes för den förtjänar verkligen att bli lyssnad på. Verkligen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *