Ida Sand -mångfasetterad musikant av vår tid

IDA SAND

Intervju med Trumslagaren av Helen Zenius-Nielsen

Ida är en 40 årig kvinna som är född i Stockholm som jobbar som sångerska och pianist. Vi hittade henne för några år sedan när

Vad gör hon nu tänkte vi och beslutade oss för att ringa upp henne.vi lyssnade på någon av hennes låtar och tyckte om hennes röst direkt.

Hon har nyligen släppt en skiva. Hon turnerar just nu runt i Sverige och Tyskland.

Ida började väldigt tidigt att både sjunga och spela då hon är uppvuxen med en pappa som var operasångare och en mamma som var pianolärare och organist. Hon fortsatte sedan på musikgymnasium och senare musikhögskola.

Hon började spela cello som liten och piano samt elbas. Hon spelar även lite gitarr.

Vi hittade riktigt fina låtar på Spotify .Bl.a fann vi en duett som Ida sjunger med en annan sångare. Vi undrade vem det var och hur det blev att de gjorde en låt ihop.

Nils Landgren och Ida är på samma skivbolag. Nils kände en duktig kille som heter Raoul Midon från New York. De fick kontakt och spelade in en duo tillsammans(He aint heavy)Raoul spelade in från USA och Ida hemma i studion i Sverige. Hon har träffat honom då han var i Sverige och spelade.

På frågan vilket djur hon vill vara om hon fick välja själv Joys fråga svarade hon

  • Intressant fråga det där. Jag skulle nog välja ett fritt djur som bor på savannen ute på vidderna, kanske ett lejon. Det är klart att det blir jobbigt att jaga hela tiden men ja det hade helt klart varit härligt.

Hon jobbar med olika projekt så hon har inte ett fast band. Hon har inga ordinarie musiker och heller inga vikarier. Det är svårt att få till det om man har ordinarie musiker.

Hon har spelat med olika typer av musiker Dan Berglund(kontrabas) Lars Danielsson osv och menar att hon blir utmanad av att spela med olika slags musiker.

Jag älskar att spela med olika musiker, det berikar tycker jag.

På frågan om vilket råd som hon haft mest nytta av när det gäller sångrösten svara Ida:

-Andningen med öppen bröstkorg. Man placerar andningen rätt så att man kan utnyttja rösten bäst. Hon tycker att det viktigt med sömnen och ta hand om hela kroppen för att må bra.

Finns det någon genre som du är nyfiken på?

-Soulbaserad lekfull jazz/blues är min genre. Uppvuxen i gospelgenren.

Jag skulle vilja lära mig mer om Hip-hop jag tycker att det är coolt och svänger.

Det var en fin pratstund Trumslagaren fick med henne och det kändes som om att vi gärna ville lära känna henne ännu mer.

Tänk vilken musik-skatt vi har i Sverige med alla dessa fina musiker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *