MUSIKHJÄLPEN

Ibland måste man göra den där extra lilla ansträngningen fast man redan har mycket på sitt schema. En dag ringde Kenneth Svensson från Zenit och undrade om inte vi skulle göra något gemensamt för insamlingen till Musikhjälpen. Jaha tänkte jag….har vi tid med det? Orkar vi?

Vi funderade fram och tillbaka och nästa gång Kenneth ringde frågade han mig-men är det inte detta vi arbetar med Musikhjälpens tema ”alla har rätt att funka olika”?

Jojo svarade jag det är väl fint. Så plötsligt  svarade jag bara ”ja det är klart vi ska vara med. Ni ska komma hit och ha er konsert och dagen efter delar vi på scenen medan sista dagen är det enbart Trumslagaren.

Hur startar man en egen insamling? Vi kollade på internet hur man gör och så ordnade allt upp sig.

Det var riktigt spännande att följa sin insamling!

”Freakoutstrumslagaren” hette vår insamling. Vi ringde lokaltidningen Helsingborgs dagblad P4 Malmö och så var karusellen igång. Nu skulle vi planera låtlista , vem skulle gå med bössor på Stattenatorget,vilka skulle servera gratisfika, handla saker, göra reklam på Facebook, hitta på idéer?

Alla var i full fart med förberedelserna. Freakouts en grupp som representerar olika daglig verksamheter såsom Zenith, Jack, Bollbrogatan och Navigator kom och repade  hos oss och våra deltagare fick nya musikvänner.

När dag 1 kom för första konserten var det full aktivitet på alla Trumslagarna. Det kokades kaffe,fixades i köket och flera stycken gick ut med bössorna i området. Huset blev fullt av publik och så körde Freakouts igång.

Kommunikationsenheten har filmat oss och lagt ut reklam för konserterna på Vård och omsorg i Helsingborgs Facebooksida samt intranätet och andra ställen. Så roligt för Trumslagarens deltagare att vara med i dessa filmer!

Vi hade som mål att få in 10.000

Resultatet? 16.000 !!!!

Det var väl värt ansträngningen

DESSA VILL VI TACKA:

Tack Kenneth Svensson

Tack Ann-Sophie Köhler

Tack Björn,Trumslagaren Freakouts,Vår chef Lotta,Helena Fegler

Ann-Louise som bakade lussebullar

Zenith som bakade saffransbullar med vanilj

Tack alla ni som kom och alla som swishade eller sms:ade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *