sommar-tankar

Ja här ser jag nu tillbaka på att fint halvår med massor av händelser vi varit med om.

Ett jublande kulijuli förra veckan med tusentals i publiken. Glada nöjda deltagare som smilar av glädje efter uppträdet. Äntligen ett resultat av vårt hårda arbete med musiken sången och dansen.Vi tackar även här Mats Olsson saxofonist från Bob Stevens för att du ville medverka tillsammans med oss. Det lät underbart! TACK!

Ser vi tillbaka sedan januari har vi haft workshops med musik på Dunkers kulturhus, pris från Helsingborgs Idrottsmuseum , utbildning och kurser till personal för att ge oss redskap i jobbet.

Alla dessa aktiviteter har gjort  att vi har fått nya kontakter med personer runtomkring i landet och vår stad. Kontakter som kan betyda samarbete i framtiden

Vi är glada att vi arbetar med temat jag kan ,jag vill och jag vågar för allt detta för med sig så mycket mer.

För att en person ska kunna måste vi i personalen vara lyhörda för personens behov i kommunikation (AKK)Vi använder oss av saker såsom tecken, bilder ,kroppen, rösten och andra hjälpmedel för att kunna göra dagen förståelig för personen.

För att någon ska vilja något måste vi som personal vara motiverande. Vi måste fortsätta att peppa,pusha, förklara saker, berömma men framförallt glädjas tillsammans.

Föra att våga något måste vi finnas där vid sidan om i alla situationer i jobbet. I den stunden vi finns där bredvid är det inte svårt att våga. Vi finns där i glada stunder men även i svårare stunder. Vi gör det viktigaste en människa kan göra för någon annan -visar EMPATI för med empati kan man komma långt som personal. Längre än man tror 😉

Glad sommar på er allihopa och snälla visa empati varje dag i era liv!

Vi ses v 32/Helen Zenius-Nielsen på Trumslagaren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *